Успешните жени в света!

Невероятният живот на Опра Уинфри 
„Няма значение кой сте и откъде идвате. Способността ви да триумфирате започва от Вас. Винаги".
Това са думи на Опра Уинфри - една от най-успелите и влиятелни жени, извървяла пътя от гетото до славата и богатството.
Животът на Опра Уинфри звучи като приказка, в която едно бедно чернокожо момиче се превръща в най-уважаваната и влиятелна телевизионна водеща в света.
Опра Гейл Уинфри е родена на 29 януари, 1954 година в щата Мисисипи като нежелано дете на двама тинейджъри.

Детството на Опра е изпълнено с трудности. През първите ѝ шест години дрехите ѝ буквално били ушити от чували за картофи. Живее с майка си Вернитa, но бяга от нея, защото е била сексуално насилвана от роднини и приятели на майка си.

Едва 14-годишна Опра ражда бебе, което малко по-късно умира. Тя се мести да живее при баща си Върнан, който бил бръснар и бизнесмен. През 1971-ва с пълна стипендия успява да влезе в държавния университет на Тенеси.

Тогава започва нейният дълъг път към славата и успеха. През 1976-та се мести да живее в Балтимор, за да е водеща на токшоу. Продукцията се превръща в хит и Опра е негова водеща в продължение на 8 години, преди по-голяма телевизия да я привлече с нейно собствено сутрешно предаване. Едва за няколко месеца успява да изпревари цялата си конкуренция.

1986-та е ключова за кариерата й. Тогава започва свое собствено шоу - Шоуто на Опра Уинфри. То се излъчва по 120 различни канала, общата аудитория, която го следи е около 10 милиона човека. За първата година шоуто печели 125 милиона долара, от които 30 били за Уинфри.
Скоро придобива пълните права върху шоуто и основава своя продукционна къща и започва да печели все повече и повече пари.

Постиженията на Опра Уинфри като журналист и филантроп я нареждат сред най-уважаваните и харесвани обществени личности. В продължение на 25 години тя забавлява, просвещава и вдъхновява милиони зрители чрез Шоуто на Опра.
Основава собствена телевизионна мрежа, става първата жена милиардер от афроамерикански произход, получава почетна степен от Харвардския университет и бива удостоена с „Президентския медал на свободата".

Опра е блестящ пример за това, че успехът не е само за малцина избрани, че със своя труд, ентусиазъм и вяра можеш да постигнеш мечтите си.


Юлия Вогманн е един от най-търсените консултанти в Русия и Украйна, сертифициран коуч и бизнес треньор от международен клас, трансформационен наставник, продуцент, писател.

Тя има над 23 години опит и успешна работа с клиенти в областта на личностното израстване и персоналната ефективност.
Консултира ръководители на компании, звезди от шоубизнеса, членове на правителството.
Автор е на уникалния метод VOGMANN, чрез който качеството на живот на хората се повишава неколкократно.
Методът се основава на квантовата психология – най-мощния съвременен инструмент в областта на трансформацията на съзнанието.
Хванати в капана на собствените си убеждения и метапрограми, ние често не можем да излезем извън пределите на своя коловоз на реалността.
Бедните хора плуват в своите нагласи като риба във вода, без и през ум да им мине, че има и друг начин на мислене, който може да доведе до високо ниво на процъфтяване, ограничено единствено от нашето собствено въображение.
Тази книга ще Ви помогне да осъзнаете и да се „хващате“ кога мислите като бедняк и кога – като милионер.
Прозрели тези мисловни различия, Вие ще можете да коригирате своите навици, а след тях и реакциите си към определени действия, което в крайна сметка със сигурност ще доведе до промени във Вашата реалност. Книгата съдържа много конкретни примери за хора, променили кардинално своето парично състояние. Щом те са могли, ще можете и Вие!
Мисли като милионер
Автор: Юлия Вогманн